Cursus Verdieping kunst en cultuur: Vrouw en kunst, kunstenaressen en rolmodel

Cursus Verdieping kunst en cultuur: Vrouw en kunst, kunstenaressen en rolmodel

Vrouw en kunst

Vijf woensdagavonden cursus kunst- en cultuurgeschiedenis. Locatie: Huis te Poort, Dam 28, Schiedam.

 

                     

Liefhebbers van kunst, cultuur en geschiedenis opgelet! Voorjaar 2019 continueert bureau Derksen Kunstinformatie de cursus Verdieping Vrouw en kunst


Wilt u meer weten over vrouw en kunst? Een reis langs Europese vrouwelijke kunstenaars en onderwerpen als de vrouw als model en zinnebeeld: als heilige, personificatie van deugden en als femme fatale. Wat is eigen aan een vrouwelijke blik/visie? Vrouwelijke kunstenaressen zijn steeds beter in de geschiedenis ontdekt. Kent u het aandeel in moderne kunst en kunstwereld van vrouwen in kunstvernieuwing en de kunstwereld? Wie is bijvoorbeeld de echte bedenker van het meest invloedrijke kunstwerk van de twintigste eeuw?
We gaan in op schilderijen, prenten, beeldhouwkunst en installaties van negentiende- en twintigste-eeuwse kunstenaressen als

Paula Modersohn Becker, Mary Casatt, Marlene Dumas, Rineke Dijkstra, Ellen Gallagher, Elsa von Freytag en ‘Duchamps’ urinoir, Hilma af Klint, Käthe Kollwitz, Gabriele Münter, Grandma Moses, Laura Knight, Ray Eames, Louise Bourgeois, Marina Abramovic, fotografes als Julia Margaret Cameron - Imogen Cunningham - Alice Boughton,  Alice Neel, Meret Oppenheim, Charlotte van Palland e.a.  

Ook gaan we in op belangrijke schilderijen met vrouwen als model voor een rol.


WAAR? In: ’t Huis te Poort, Dam 28, centrum Schiedam
WANNEER? Vijf woensdagavonden : 6 februari, 6 en 20 maart, 3 april en 15 mei 2019; 19:45u
WIE? Met beamer en uitleg door kunsthistorica/kunstenares Bernadette Derksen en historicus Pieter-Paul Jansen. Sinds 2004 organiseren we al cursussen Verdieping kunst en cultuur in ’t Huis te Poort, Schiedam.

Kennis van kunst is meegenomen, maar niet noodzakelijk.


Heeft u belangstelling? Wilt u meedoen?
Voor aanmelden en informatie, neem contact op met:
E-mail: derksen.kunstinfo@planet.nl of
Bel: 010-4780188 (bureau Derksen Kunstinformatie)